Venstrebildeavmeg

runeanim

Hvem er så jeg? Jeg vil si at jeg er en typisk bergenser, som etter en del uheldige omstendigheter har havnet på feil side av «fjellet». Bor nå på Eidsvoll, og har jobbet på Finsbråten siden 2001.

I tillegg er jeg medlem i Venstre, noe jeg har vært, mer eller mindre sammenhengende, siden 1999. Saker jeg syns er viktig, er at kommunen (og offentlig sektor, forøvrig) skal opptre som en seriøs og ryddig arbeidsgiver. Og at ideologiske prinsipper om privatisering, kontra offentliggjøring, ikke må stå i veien for å finne de beste løsningene i enkeltsaker. I tillegg mener jeg at det er mer fornuftig med økonomiske belønninger (subsidier) for å stimulere til miljøvennlige valg, enn å innføre gebyrer og annen form for økonomisk straff, for de som av ulike grunner ikke velger grønne løsninger. Forøvrig er det ingen tvil om at fortettet bebyggelse, er mer miljøvennlig, da flere vil a muligheten til å gå og/eller sykle, når daglige gjøremål skal utføres.

cropped-384240_10151071165431876_684872839_n

BergengammeltHar de senere årene også vært interessert i Bergens historie, noe som antageligvis har sitt utspring fra min interesse for buekorps, og deres historie. Er forresten også onkel til 3 av de aktive i Løvstakkens Jægerkorps, de siste sesongene. Det er mye spennende byhistorie å lese mellom linjene i buekorpshistorien, også. F.eks. når det var mulig med 500 aktive gutter i Mathismarkens Bataljon i 1914, samtidig som både Mulens Bataljon og Ladegaardens Bataljon var aktiv, i nesten samme område, sier ganske mye om hvor trangbodd dette arbeiderstrøket var. (Gjelder forresten hele «Fjellsiden».)

I tillegg syns jeg at gnostisisme er veldig interessant å lese om, og da spesielt Sethiansk, kristen gnostisisme. Det er fullt mulig at det blir noen innlegg på bloggen, etterhvert, om dette temaet.

En annen interesse jeg har, er operativsystemet Linux. For tiden bruker jeg Manjaro Linux, og har sågar bidratt litt til den norske oversettelsen av en del av deres konfigurasjonsverktøy. (Blant annet installasjonsprogrammet, Calamares.)

vågsbunnen1300